Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@04:59:44 GMT

قبل یا بعد از افطار ورزش کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۹۴۹۳

قبل یا بعد از افطار ورزش کنیم؟

انجام ورزش قبل و بعد از افطار شرایط خاصی دارد که حتما باید به آن توجه شود، در عین حال توصیه می‌شود فعالیت بدنی ۳ ساعت پس از افطار و همراه با کامل شدن فرآیند هضم و ترجیحا در مکانی با تهویه مطبوع انجام شود.

به گزارش ایران اکونومیست، تحقیقات نشان داده است که روزه گرفتن به مدت ۳۰ روز متوالی بدون انجام ورزش یا فعالیت بدنی باعث کاهش قدرت و آمادگی جسمانی می‌شود و روزه‌داران باید در ماه رمضان فعالیت فیزیکی منظم داشته باشند تا سالم بمانند اما بهترین زمان ورزش برای روزه‌داران چه زمانی است؛ قبل یا بعد از افطار؟

ورزش قبل از افطار

بر اساس این مطلب که از سوی ساناز کبیری، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایران اکونومیست قرار گرفته آمده است: جهت انجام تمرینات ورزشی قبل از افطار باید ملاحظاتی در نظر گرفته و دستورالعمل‌های مناسب رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزش صحیح قبل از افطار باید محدود و کمتر از ۶۰ دقیقه و ترجیحا در مکانی با تهویه مطبوع باشد و پس از افطار، مقدار کافی مایعات و آب نوشیده تا املاح و مواد معدنی از دست رفته بدن جبران و همینطور استراحت مناسبی لحاظ شود.

ورزش بعد از افطار

توصیه می شود فعالیت بدنی ۳ ساعت پس از افطار و کامل شدن فرآیند هضم انجام شود. ملاحظات لازم جهت انجام ورزش در ماه مبارک رمضان باید به گونه‌ای باشد که انجام حداقل ۳۰ دقیقه روزانه فعالیت بدنی در مکانی با تهویه مطبوع مدنظر قرار گیرد.

از ورزش های تهاجمی و با شدت بالا در طول روز و به خصوص در هوای گرم خودداری شود چراکه گرما از دست دادن مایعات بدن را افزایش می دهد و می تواند منجر به کم آبی بدن شود. باید زمان مناسبی برای تمرین در ماه رمضان انتخاب کنید و این زمان یا قبل از افطار یا ۲ تا ۳ ساعت بعد از افطار است. همچنین بلافاصله پس از افطار از فعالیت بدنی خودداری کنید زیرا تمام انرژی بدن به سمت هضم غذا هدایت می‌شود.

افراد باید عدم تحرک بدنی مانند نشستن در مقابل تلویزیون برای مدت طولانی را کاهش دهند و به جای آن فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی را انجام دهند و اگر دچار سرگیجه، حالت تهوع، مشکل در تنفس یا درد قفسه سینه شدند، بلافاصله هرگونه فعالیت بدنی را متوقف کرده و بین افطار و سحری به مقدار کافی آب بنوشند تا در طول روزه داری دچار کم آبی نشوند.

نکته مهم نیز اینکه اگر افرادی که از سلامت خود مطمئن نیستند و یا بیماری زمینه‌ای دارند باید قبل از شروع هرگونه فعالیت بدنی با پزشک خود مشورت کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ورزش کردن ، افطار ، فعالیت بدنی ، ورزش در ماه رمضان ، زمان ورزش در ماه رمضان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ورزش کردن افطار فعالیت بدنی ورزش در ماه رمضان زمان ورزش در ماه رمضان ماه رمضان بعد از افطار قبل از افطار فعالیت بدنی پس از افطار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ وزیر ورزش به چرایی فضای ملتهب فوتبال

به گزارش "ورزش‌سه"، کیومرث هاشمی در حاشیه جام یونس شکوری که هر ساله برگزار می‌شود، ضمن تقدیر از پابرجا ماندن این جام و اهمیتی که پیدا کرده، درباره حواشی اخیر رقابت‌های لیگ برتر بیان کرد: به هر حال این موضوع به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ربط دارد. بخش‌های مختلف باید در چارچوب قانون عمل کنند. چند وقت پیش جلسه‌ای در فدراسیون فوتبال داشتیم و تمام این نکات اشاره کردیم.

او ادامه داد: مردم نباید دغدغه داشته باشند. هوادار نباید دغدغه داشته باشد. هر کدام از تیم‌ها هواداران خاص خود را دارند. هر آن چه کمک می‌کند به آرامش فوتبال کشور باید در آن راستا گام بردارند و امیدوارم با برنامه‌ریزی‌های که در حال انجام است، چهار هفته باقی‌مانده به بهترین شکل برگزار و به پایان برسد.

خبرنگاران سپس درباره نامه‌ای پرسیدند که کیومرث هاشمی پس از ماجراهای بازی پرسپولیس و سپاهان برای آسیب‌شناسی فضای فرهنگی باشگاه‌ها به فدراسیون فوتبال ارسال کرده بود. وزیر ورزش در واکنش به این سوال گفت: در آن نامه تمام دغدغه‌های خودم را بیان کردم. اساس ورزش و انقلاب ما بر پایه مسائل فرهنگی است. بنابراین فرهنگ موضوعی اساسی است که همواره تاکید شده است. فوتبال البته همه گیرتر است، اما ما در تمام فدراسیون‌ها خواستیم که پیوست فرهنگی داشته باشند. نگرانی‌هایی وجود دارد، اما کارهای خوبی هم انجام شده است. در دیداری که سال گذشته با مقام معظم رهبری داشتیم و تشکرهایی که مقام معظم رهبری داشتند، ناظر بر اقدامات فرهنگی فدراسیون‌های ما بود. اما اگر در کنارش مواردی وجود داشته باشد که باعث آسیب فرهنگی بشود، باید مجموعه کشور توجه لازم را به آن داشته باشد.

او در پایان با توجه به برخی برنامه‌ها برای بهبود زیرساخت‌ها اضافه کرد: می‌دانیم باشگاه‌ها زیرساخت ندارند و بسیاری از ورزشگاه‌ها اجاره‌ای هستند. ما تا جایی که امکان دارد، سعی بر این داریم که ورزشگاه‌های متعلق به دستگاه ورزش را به‌روزرسانی کنیم و بخش‌های مختلف از آن استفاده کنند. در قانون جدید اعتبارات ویژه‌ای برای بازسازی ورزشگاه آزادی در نظر گرفته شد تا نگرانی کمتر شود. البته برخی از باشگاه‌ها خودشان زیرساخت دارند؛ مثل کرمان. در این شرایط باشگاه‌ها خودشان باید کار فرهنگی انجام بدهند و هواداران بدون دغدغه حضور پیدا کنند و از فوتبال لذت ببرند.

دیگر خبرها

  • هاشمی: باید به استقلال وپرسپولیس کمک کرد تا از مسیرشان دور نشوند
  • پاسخ وزیر ورزش به چرایی فضای ملتهب فوتبال
  • برگزاری انتخابات شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد کردستان
  • باشگاه های ورزشی زنجان زیر ذره بین نظارت
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • ورود زنان باید ضابطه‌مند باشد/ ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • کریستیانو رونالدو باری دیگر آمادگی بدنی اش را به رخ کشید / تمرینات بدنسازی CR7
  • دبیر مجمع: انتخابات فدراسیون شطرنج اواخر تیر برگزار می شود